Future Green Studio

360 Smith Street Residences

Brooklyn, NY

This green roof sits atop a new residential building in the heart of Carroll Gardens, Brooklyn, blocks away from Gowanus Canal.

The sweeping 360 degree view of the Manhattan skyline and of downtown Brooklyn offers a dramatic backdrop for the roof design, both an ecological intervention for stormwater capture and a recreational space. Features include built-in cedar screens and planters which delineate seating, dining, lounging, and play areas for the residents.

Down below, the entrance to the building is activated by long, linear strips of bluestone paving that pull visitors and residents inside. The interior lobby integrates built-in bluestone planters and a reclaimed wood feature wall.

  • April 2011

  • 6700 square feet

Clients

  • Gershon and Company